Förstärk betong genom armering

Armering är en process för att förstärka främst betong. Man använder sig av ett så kallat armeringsstål eller armeringsjärn. Stängerna består av kolstål, vilka eventuellt kan förstärkas med en tråd eller genom en räfflad yta som svetsas till ett nät för att förbättra fästet till betongen. Numera används enbart armeringsstål i Sverige enligt standarden SS-EN 10080, med tillämningsstandarden SS 212540.

Armering vid husbygge

Alla som har någon kunskap av att bygga ett hus vet att grunden till fastigheter består av en stor betongplatta som gjuts på plats. Detta är något som rekommenderas att professionella yrkesmänniskor utför, eftersom resten av huset vilar på denna betongplatta som behöver vara rak, platt och fri från allt för stora sprickor. Extra viktigt blir det om man planerat att ha ett sprickkänsligt material så som klinkers ovanpå betongen.

Köp armering via internet

Precis som allting annat idag, kan även armering köpas via internet och levereras till önskad adress. Genom att välja detta sätt att införskaffa armering är det lätt att jämföra priser och storlek och man riskerar inte att förlora viktig byggtid på att rusa runt i olika byggvaruhus och leta efter just det material man söker.