Bilglas – byta ruta eller laga stenskott

Har du varit ute och kört bil och fått stenskott på rutan? Det är givetvis väldigt tråkiga nyheter i med att du är tvungen att byta rutan så snart som möjligt beroende på hur allvarligt skadan är. Det är självklart för din egen risk och för andra trafikanter så att du inte kör med bilen med att halvtaskig framruta som gör att du får sämre sikt.

Laga bilrutan på kort tid

Ett stenskott kan skada rutan och snabbt förvandlas till en spricka och ibland kan det vara riktigt svårt att se det om man har lite sämre syn. Att laga ett stenskott är dock enormt enkelt och det tar bara cirka 30 minuter. Du behöver alltså inte lämna bilen på verkstaden. Eftersom det tar så pass kort stund så kan du stanna kvar och vänta tills personalen har genomfört lagningen. Det underlättar väldigt mycket för plånboken om du har en bilförsäkring som täcker glasskador för då behöver du som person inte betala någonting alls för att laga ett stenskott.

När ska man laga stenskott?

De flesta undrar när man ska laga ett stenskott. Man ska laga det så snart du upptäckt det. Gör man inte det så fort som möjligt kan sprickan förvärras och att byta en hel framruta som spruckit är kostsamt och det tar givetvis också längre tid. Det finns olika företag som erbjuder tjänsten att laga stenskott och eventuellt byta bilrutorna. Innan du har bestämt dig för en firma så bör du ha flera olika offerter så att du kan jämföra vad de har att erbjuda. Det är också väldigt viktigt att du väljer ett företag som har välutbildad personal och ett företag som har bra relationer med försäkringsbolagen i Sverige. En del företag tar också ansvaret med allt det administrativa arbetet som uppstår med ditt försäkringsbolag. Du kan enkelt söka efter de bästa företagen som erbjuder den tjänst som du letar efter.